Logo
Contact
spacer
photo/thumb_142.jpg
In navolging van New York, Londen en Bologna krijgt ook Amsterdam een Food Film Festival
Food Film Festival belicht voedsel van ver
23-01-2011
De Youth Food Movement (YFM) gaat voor de eerste editie van het Nederlandse Food Film Festival samenwerken met de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Het thema: Voedsel van ver. Het festival vindt plaats op 18, 19 en 20 maart in Studio/K in Amsterdam.

Waar komen onze koffie, bananen, boontjes en garnalen vandaan en wat gebeurt er onderweg? Met documentaires als Black Gold, Bananas!, The End of the Line en Smakelijk eten brengt het Food Film de weg van 'boer tot bord' in beeld. De documentaire Hunger maakt de gevolgen van honger inzichtelijk. Een aantal films wordt ingeleid door experts vanuit verschillende Nederlandse ontwikkelingsorganisaties.
Behalve in de films en documentaires komt het thema terug in Het Grote Vleesdebat waarin de rechtvaardige verdeling van dierlijke eiwitten wereldwijd centraal staat.
‘Voedsel van ver’ maakt deel uit van het filmfestival dat meer dan twintig speelfilms en documentaires over voedsel vertoont. Amsterdam krijgt hiermee in navolging van steden als New York, Londen en Bologna een eigen filmfestival dat in het teken staat van voedsel. Naast de films is er een uitgebreid programma met debatten, workshops en kunst.
De organiserende Youth Food Movement, het jongere broertje van Slow Food, hoopt met het Food Film Festival een groot (jong) publiek te bereiken dat geïnspireerd door het festival met elkaar in gesprek gaat over duurzame voedselvoorziening. ‘Ontzettend spannend’, vindt YFM-voorzitter Samuel Levie. Hij kijkt met grote verwachtingen uit naar dit eerste filmfestival. ‘Dit wordt het moment dat heel veel mensen zien dat YFM bestaat. We kunnen laten zien wat er speelt binnen de voedselindustrie.’

Het volledige programma: www.foodfilmfestival.nl

(AG)
spacer