Logo
Contact
spacer
photo/thumb_509.jpg
Peluquéra 1979 C Ouka Leele
photo/thumb_506.jpg
Food Friction
photo/thumb_507.jpg
Jaarcongres Voedselveiligheid
AGENDA
EEN BIJDRAGE VOOR DEZE AGENDA OVER VOEDSEL EN ALLES WAT DAARMEE TE MAKEN HEEFT? STUUR NAAR POST@DELAATSTEPALING.NL

21 december 2018 t/m 3 maart 2019
Amsterdam
Feast for the eyes - The story of Food in Fotography
Tentoonstelling in Foam verkent de belangrijskte figuren en bewegingen binnen de voedselfotografie. Van de banaliteit van het ontbijt in een wegrestaurant van Stephen Shore tot het symbolische stilleven van Laura Letinsky, van Roger Fentons uitgebreide negentiende-eeuwse uitstallingen van eten tot de kookboeken van de jaren zestig.

30 november 2018
Arnhem
Food friction
ArtEZ Hogeschool voor de kunsten organiseert de conferentie ‘Food Friction’. Onderzoekers uit de kunsten, design en wetenschap belichten voedsel gerelateerde thema’s als bodemdaling, extreme droogte, overbemesting, verspilling, plasticsoep, voedselverspilling, het kappen van het regenwoud en obesitas.
Vier keynote speakers, onder wie Louise Fresco (bestuursvoorzitter Wageningen Universiteit & Research) en Nishant Shah (dean ArtEZ Graduate School), geven in de ochtend een inkijk in de wereld van voeding, voedsel en de ontwikkeling ervan. In de middag zijn er themasessies met lezingen, presentaties en debatten.
info

6 december 2018
Utrecht
Jaarcongres Voedselveiligheid
Foodlog en Sdu organiseren in samenwerking met de NVWA het Jaarcongres Voedselveiligheid. Tijdens het congres gaat het debat over ‘Wat mag van de wet?’, 'Wat mag van het publiek?’ en het spanningsveld daartussen.
info
spacer