Logo
Contact
spacer
photo/thumb_477.jpg
Wijkbewoner en voormalig kok Appie Botter neemt de paardenslagerij graag over
Red het paard, eet het op!
27-02-2017
Een beetje in de frikadellen, een beetje naar het buitenland. Maar verder gaat het vlees van overtollige paarden in Nederland regelrecht naar de verbrandingsoven. Kostbare eiwitten, biologisch, gezonder dan koeienvlees. Het toppunt van verspilling en totaal onnodig.

Is het 1 procent of minder? Betrouwbare cijfers over hoeveel van de geslachte paarden in Nederland we opeten zijn er niet. Maar paardenslager Willem Brugman van slagerij Ernste uit Arnhem zegt dat 0,6 procent in de kroketten of frikadellen belandt. Tel daarbij op de verkoop van paardenvlees door een handjevol paardenslagers in Nederland en een klein deel dat verkocht wordt aan het buitenland, dan heb je het wel gehad. Het aller-, allergrootste deel van het paardenvlees gaat naar de verbrandingsoven en vergaat tot as.
Comité Red Paardenslagerij Ernste wil de paardenslager van de ondergang behoeden.

Volg de actie op facebook.com/redpaardenslagerijernste
en lees het volledige verhaal van onze hand op OneWorld

Rineke van Houten
spacer