Logo
Contact
spacer
photo/thumb_168.jpg
Auteur: Rineke van Houten
photo/thumb_136.jpg
75.000 euro voor een lespakket
Praatgeld
06-12-2010
Henk Bleker, staatssecretaris voor onder andere duurzaam voedsel, keerde onlangs 561.000 euro uit. De gelukkigen zijn negen 'kleinschalige voedselinitiatieven' die er het komende jaar aan moeten meehelpen dat 'mensen meer in verbinding komen met hun voedsel'. Het moet gezegd: er zitten op het eerste oog juweeltjes tussen.
Mijn favoriet is de Youth Food Movement Nederland. Klinkt religieus, maar ach, dat trekje krijgt het debat over voedsel de laatste tijd sowieso. En een blik op de website van deze jongerenbeweging leert het tegenovergestelde. Gewoon een leuke club met frisse ideeën.
Een serieuze misser daarentegen lijkt me de financiering van de Limburgse tak van de Landbouw- en Tuinbouw Bond. Deze LLTB casht met 75.000 van de half miljoen euro gemeenschapsgeld bovengemiddeld. En waar gaan de boeren en tuinders dat bedrag volgens het plan het komende jaar aan besteden? Let op: Aan 'het bundelen van de diverse versnipperde initiatieven om jongeren bewust te maken van een goed en duurzaam voedingspatroon'. Henk Bleker wil dat er binnen een jaar een lespakket ligt. Oei...
Je hoeft er geen organisatiedeskundige voor te zijn om te voorspellen dat ze in Limburg ontelbaar veel vergaderuren tegemoet gaan. Lees maar op de LLTB-site: 'De samenwerking krijgt onder meer gestalte <...> door het organiseren van verschillende expertmeetings en een provinciaal eindsymposium.'
75.000 euro praatgeld!
Ik weet zeker dat een ter zake kundig communicatiebureau in de Limburgse heuvels voor een fractie van dat bedrag een heel acceptabel pakketje in elkaar draait. En sneller ook.
line
REACTIES (0)
deel
DEEL
line