Logo
Contact
spacer
photo/thumb_457.jpg
Niels Stokholm in Good Things Await
photo/thumb_458.jpg
That Sugar Film
IDFA zuinig over voedsel
20-11-2016
Maar vier documentaires over voedsel deze aflevering van IDFA. Waarvan de helft over voedselverspilling.

The Gleaners and I (85 min.)
Agnès Varda, Frankrijk, 2000
Film over voedselverspilling. Mensen die na de druivenpluk de niet-geplukte restanten mee naar huis nemen. Een chef-kok met een Michelin-ster die rijp fruit en verse kruiden plukt om ze diezelfde dag nog in de keuken te verwerken. Ook stiekem een portret van de filmmaakster.
still

Just Eat It: A Food Waste Story (58 min.)
Grant Baldwin, Canada, 2014
Eerder ging het filmmakerskoppel Rustemeyer en Baldwin in The Clean Bin Project met elkaar de strijd aan: wie produceert er zo weinig mogelijk afval? In het verlengde daarvan richt het stel zich nu op voedselverspilling.
Still

Good Things Await (90 min.)
Phie Ambo, Denemarken, 2014
Portret) van de bijna tachtigjarige Niels Stokholm en zijn biologisch-dynamische boerderij, die hij beheert volgens spirituele wetten. http://www.idfa.nl/nl/tags/project.aspx?id=2E60048C-ACA1-4622-8396-005C3E645D08&tab=idfa(Still

That Sugar Film (100 min.)
Damon Gameau, Engeland / Australië, 2014
Wat doet suiker met je lichaam? De Australische acteur en regisseur, die zelf al een paar jaar leeft op voedsel zonder toegevoegde suiker, eet zestig dagen lang veertig theelepels suiker per dag: de gemiddelde dagelijkse inname van tieners. Brrrrr ...
Still) en meer over de http://www.idfa.nl/nl/tags/project.aspx?id=9A952258-7A10-4FB6-B75F-1F34E976CB98&tab=idfa#sthash.2xvhFfxk.dpuf(film.
spacer